Socialförvaltningen

Beskrivning

Bemanningsenheten i Vara kommun söker dig som vill arbeta som timanställd inom äldreomsorgen (ÄO) och/eller Omsorgen kring personer med funktionsnedsättning (OF). När du skickar in din ansökan kommer du att få prioritera vilket/vilka av ovanstående områden som du vill arbeta inom. 

Som timvikarie ska du med kort varsel kunna ta arbete på olika arbetsplatser. Du ska vikariera för ordinarie personal vid akut såväl som planerad frånvaro. Arbetstiderna varierar dag, kväll, helger och/eller natt.

Arbetsuppgifter

Som timvikarie inom socialförvaltningen kan vi erbjuda dig ett omväxlande och roligt arbete tillsammans med brukare och kollegor.

Arbetet innebär att ge en god omvårdnad, social omsorg och service till våra brukare. Vi vill att våra brukare ska känna ett meningsfullt liv där de är delaktiga i sin egen vardag. I dina arbetsuppgifter ingår även att dokumentera samt att utföra hälso- och sjukvårdande insatser på delegation från sjuksköterska. 

 

Kvalifikationer

 • Utbildning från vård- och omsorg, barn- och fritid och/eller erfarenhet är bra men det är din personlighet och vilja som är viktig.
 • Flera verksamheter kräver att du har B-körkort och även att du har cykel vana.
 • Du som söker ska ha fyllt 18 år
 • Mycket god förmåga att läsa, skriva, förstå och tala svenska. 
 • Datavana och vana vid smartphone.
 • Kunna visa upp utdrag från polisens belastningsregister och är bra att vid bokad intervju kunna visa upp det. Typ av utdrag: "Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret"https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/  
 • Om du inte har utdraget från polisen hemma så se till att beställa utifrån att det kan ta 14 dagar innan du har det. Går ej att beställa genom Kivra, där är det tyvärr fel utdrag vi frågar efter.
 • Tillgång till BankID.
 •  Du behöver även kunna visa upp pass/ giltigt ID kort. Körkort går att visa upp tillsammans med personbevis som man hämtar på skatteverket.se med hjälp av Bank-ID, detta kan vi göra vid bokad intervju.

Som person är du ansvarsfull, flexibel och kan ta egna initiativ. Det är även viktigt att du har ett respektfullt bemötande. En stor del av dina arbetsuppgifter handlar om att kommunicera och dokumentera, därför krävs mycket goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

 

Övrig information till sökande

230701 blev undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att det behövs ett bevis från socialstyrelsen för att få använda titeln. Har du en tillsvidare tjänst som undersköterska hos en annan arbetsgivare ska du kunna visa upp ett tjänsteintyg samt även betyg på utbildningen. 

Ta gärna del av mer information på socialstyrelsen.se

Bemanningsenheten ser kontinuerligt över behovet av tim avlönade inom de olika verksamheterna och kommer att kontakta dig om du motsvarar det behov som finns.

Vara kommun använder BeSched, ett IT-baserat bokningssystem. Bokningar av arbetspass skickas ut via SMS. Du som timvikarie styr själv via en personlig kalender i BeSched vilka dagar och tider som du är intresserad av att arbeta. Du måste därför ha en mobiltelefon och/eller tillgång till dator för att vi skall kunna erbjuda dig arbete.

Se gärna våra övriga tjänster och sök vid intresse.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 10 dagar)
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 30
Sysselsättningsgrad Timanställning
Ort Vara kommun
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/144
Kontakt
 • ÄO Jessica Larsson, Personaladministratör, 0512-31008
 • OF Marita Wilhelmsson, Personaladministratör, 0512-31057
Facklig företrädare
 • Facklig företrädare, via kontaktcenter, 0512-31000
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-08-31
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb