Vara kommun

Vår nuvarande tekniska chef går i pension så nu söker vi dig som vill axla rollen och med stort engagemang arbeta mot Vara kommuns vision och mål.

Tekniska förvaltningen i Vara kommun sköter gator, vägar, parker, vatten- och avloppsreningsverk, matlagning till skolor och äldreboenden, ansvarar för kommunens fastigheter, lokalvård samt avfallshantering. Förvaltningen arbetar på uppdrag av Tekniska nämnden. Tekniska nämnden omsätter ca 250 mkr och antal tillsvidareanställda inom förvaltningen är ca 130 personer. Tekniska förvaltningen jobbar i nära samarbete med övriga förvaltningar inom kommunen, framför allt Samhällsbyggnadsområdet.

Uppdraget
I en kompetent, motiverad och framåtlutad miljö ansvarar du som teknisk chef för det övergripande arbetet i förvaltningen med verksamhets-, budget- och personalansvar. Tekniska chefen leder och utvecklar sakfrågorna genom förvaltningens ledningsgrupp bestående av 5 enhetschefer, lokalstrateg, verksamhetsutvecklare och renhållningssamordnare. Du leder utifrån ett tillitsbaserat ledarskap samt skapar förtroende, trygghet, engagemang och delaktighet för att stärka den tekniska förvaltningens chefer och medarbetare i deras uppdrag samt flytta positionerna framåt. Tillsammans och i samverkan med övriga förvaltningar arbetar ni för att bibehålla hög kvalitet, service och hållbarhet inom verksamhetsområdet.

Som teknisk chef har du en central roll i kommunens gemensamma utvecklingsarbete. Du ingår i kommundirektörens ledningsgrupp där du förväntas bidra till att nå de övergripande målen för Vara kommun samt vara en god företrädare för Vara kommuns värderingar att ”vi gör varandra bra” och du leder med en stark etisk kompass. Du förväntas också bidra till att Vara kommun blir en ännu mer attraktiv arbetsgivare genom ett proaktivt kompetensförsörjningsarbete b la genom att samverka med övriga förvaltningar, kommuner, myndigheter och näringsliv. Tekniska chefen ansvarar för ärendeberedningen till Teknisk nämnd. Teknisk chef ingår i den koncerngemensamma krisledningsgruppen.

Förväntningar
Vara kommun söker dig som har flerårig erfarenhet från ledande befattning och är väl förtrogen med samt har erfarenhet från politiskt styrd organisation. Erfarenhet av att ha varit chef över chefer anses meriterande. Genuint intresse samt förståelse för verksamhetsområdet tror vi är avgörande för att skapa förtroende och nå goda resultat i arbetet. Du har förmåga att arbeta strategiskt, dvs att förstå och se komplexa samband och leda utvecklingsprocesser med tydlighet och helhetssyn.

För att lyckas i ditt uppdrag behöver du vara såväl prestigelös, lyhörd som förtroendeingivande samt ha en god kommunikativ förmåga. Som ledare har du förmåga att agera som förebild och med ett tydligt, coachande och tillitsfullt ledarskap som grund leder du utifrån mål, resultat och ett väl grundat etiskt förhållningssätt. Du ser värdet i samarbete såväl internt som externt och skapar goda, tillitsfulla relationer med medarbetare, politiker som näringsliv.
Relevant högskoleutbildning inom området eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt goda kunskaper i svenska och engelska efterfrågas.

I denna rekrytering samarbetar Vara kommun med SOURCE. Din intresseanmälan gör du via denna länk. Urval kommer att ske löpande därför vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 8 mars 2021. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsulterna Sofia Rasmusson, 070-508 03 28, sofia.rasmusson@source-executive.se eller Linda Bellis, linda.bellis @source-executive.se, 070-783 96 00

Vad kan vi erbjuda dig?
Vara kommuns ledningsfilosofi innebär att vi arbetar coachande och tillitsfullt, med dialogen och delaktigheten som verktyg. Vi arbetar intensivt med etik i ledarskap och medarbetarskap, bland annat genom vår etiska kompass. Våra ledord är Välkomnande, Kreativa, Hållbara och Helhetstänkande. Du välkomnas till ett ledningsteam där vi arbetar med tillitsfulla relationer, utvecklingskraft och viljan till att göra varandra bra.

Tjänsten innebär att säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras vid anställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/26
Kontakt
  • Anna Cederqvist, Kommundirektör, 0512-318 33
Facklig företrädare
  • Facklig företrädare, via kommunens växel, 0512-310 00
Publicerat 2021-02-10
Sista ansökningsdag 2021-03-08

Tillbaka till lediga jobb