Miljö- och byggnadsförvaltningen

Vara kommun, med cirka 16 000 invånare, ligger mitt på den bördiga västgötaslätten. Här finns det goda livet, hos oss är alla välkomna och här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden!
Vårt mod och vår inneboende styrka är en stark drivkraft i vårt arbete och för vår framgång. Vara vågar! Vi satsar på utveckling som stärker såväl kommunen som hela Skaraborg och vi investerar för kommande generationer. Vi prioriterar värdet av att arbeta utifrån uppsatta mål och visioner, personlig utveckling, kontinuerligt lärande i en god arbetsmiljö och ett tillitsbaserat ledarskap. Tillsammans gör vi varandra bra!

Beskrivning

Vill du vara med och arbeta för en hållbar landsbygd?

Miljö- och byggnadsförvaltningen består av 18 engagerade medarbetare som utifrån framförallt miljöbalken, livsmedelslagstiftningen och plan- och bygglagen arbetar med myndighetsutövning. Förvaltningen bedriver myndighetsutövning med hög kvalitet, rättssäkerhet och effektivitet. På miljöenheten arbetar vi i team där handläggarna träffas regelbundet och tillsammans går igenom vad som är på gång.

I Vara kommun arbetar vi professionellt med kommuninvånarna och företagarna i fokus. Det är för oss viktigt att skapa goda förutsättningar till att kombinera arbetsliv och privatliv. Vi erbjuder även möjlighet till att delvis arbeta hemifrån om så önskas.

Arbetsuppgifter

Du kommer framförallt att arbeta med tillsyn, handläggning och rådgivning utifrån miljöbalken med inriktning mot miljöskydd och enskilda avlopp. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och innebär att du självständigt kommer att handlägga kvalificerade arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha adekvat utbildning för tjänsten och gärna erfarenhet av miljöbalkshandläggning. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med miljöskydd, avlopp eller lantbruk. Du ska ha B-körkort. Ett plus är om du har kunskap om vårt ärendehanteringssystem EDP Vision.

I rollen som miljö- och hälsoskyddsinspektör kommer du att ha mycket kontakt med företagare, allmänheten, myndigheter och kollegor. Därför ser vi att du är utåtriktad och positiv och har förmågan att kommunicera ut ditt budskap på rätt nivå för den du har dialog med. Vi kommer även att lägga vikt vid din förmåga att arbeta självständigt och i grupp samt att arbeta sakligt och rättssäkert.

Övrigt

Tjänsten är en visstidsanställning 12 månader med eventuell förlängning. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Miljö- och byggnadsförvaltningen kommer från och med 1 januari 2021 att övergå till miljö- och byggnadsenheten och ingå i en ny samhällsbyggnadsförvaltning tillsammans med planenheten och en förvaltningschef som även arbetar med näringsliv, infrastruktur samt kollektivtrafik.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/165
Kontakt
  • Kjell Karlsson, Miljö- och byggchef, 0512-311 11
Facklig företrädare
  • Facklig företrädare, via kommunens växel, 0512-310 00
Publicerat 2020-09-08
Sista ansökningsdag 2020-09-27

Terug naar vacatures