Vara kommun

Vara kommun, med cirka 16 000 invånare, ligger mitt på den bördiga västgötaslätten. Här finns det goda livet, hos oss är alla välkomna och här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden!
Vårt mod och vår inneboende styrka är en stark drivkraft i vårt arbete och för vår framgång. Vara vågar! Vi satsar på utveckling som stärker såväl kommunen som hela Skaraborg och vi investerar för kommande generationer. Vi prioriterar värdet av att arbeta utifrån uppsatta mål och visioner, personlig utveckling, kontinuerligt lärande i en god arbetsmiljö och ett tillitsbaserat ledarskap. Tillsammans gör vi varandra bra!

Beskrivning

Smedjans gruppbostad ligger centralt i Vara tätort. Här verkställs beslut om Bostad med särskild service för vuxna enligt LSS, för personer med olika typer av funktionsvariationer. Målet är att stärka den enskildes förmåga och de egna resurserna, så att denne så långt som möjligt kan ta ansvar för sin egen livsföring. Verksamheten bedrivs dygnet runt och arbetstiden varierar mellan dag-, kväll och helgtjänstgöring, samt journätter.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att stötta och hjälpa de boende i deras vardagsliv utifrån beslut och genomförandeplan. Det kan innebära omvårdnad, stöd i den dagliga livsföringen, samt i kultur och fritidsaktiviteter, såväl i och utanför den enskildes hem. Du ansvarar också för att utföra verksamhetens löpande arbetsuppgifter och följa verksamhetens rutiner. Löpande dokumentationen enligt gällande lagstiftning ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Ett professionellt bemötande och förhållningssätt är grundläggande i vår verksamhet. Du är engagerad och drivande i arbetet genom att skapa meningsfullhet, begripbarhet och hanterbarhet för de boende, samt en innehållsrik vardag. Du är ansvarstagande, kan arbeta självständigt, likväl som i grupp, samt är lugn, trygg, flexibel och är en god "lagspelare". Du har god datorvana och kan uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift. Erfarenhet från arbete med omvårdnad/LSS verksamhet, IBIC, samt upprättande och uppföljningar av genomförandeplaner är särskilt meriterande. Stor vikt sätts på personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du har utbildning som stödassistent, utbildning från barn- och fritidsprogrammet, fritidsledarlinjen, omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Vara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/145
Kontakt
  • Anita Hedvall, enhetschef, 0512-319 12
Facklig företrädare
  • Mikaela Holmberg Kommunal, 0512-314 93
Publicerat 2020-07-23
Sista ansökningsdag 2020-08-13

Wróć do ofert pracy