Socialförvaltningen, OF, Boendestödet

Vara kommun, med cirka 16 000 invånare, ligger mitt på den bördiga västgötaslätten. Här finns det goda livet, hos oss är alla välkomna och här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden!
Vårt mod och vår inneboende styrka är en stark drivkraft i vårt arbete och för vår framgång. Vara vågar! Vi satsar på utveckling som stärker såväl kommunen som hela Skaraborg och vi investerar för kommande generationer. Vi prioriterar värdet av att arbeta utifrån uppsatta mål och visioner, personlig utveckling, kontinuerligt lärande i en god arbetsmiljö och ett tillitsbaserat ledarskap. Tillsammans gör vi varandra bra!

Beskrivning

Vi söker personal till vårt boendestöd som främst vänder sig till människor med neuropsykiatriska funktionsvariationer, psykiskt funktionsnedsättning samt social problematik som beroendeproblematik. Arbetsområde är hela Vara kommun.

Arbetsuppgifter

Boendestödets funktion är att hjälpa/träna/stödja till ökad självständighet i vardagslivets olika situationer. Det kan innebära stöd i den egna lägenheten med hushållssysslor, social träning, motivationsarbete, kontakt med myndigheter samt att få struktur/rutiner i vardagen och att ha en meningsfull fritid. Vi lägger stor vikt vid individuell utveckling utifrån varje individs förutsättning/behov.

Som boendestödjare inom kommunens socialpsykiatri ingår att utföra biståndsbedömda insatser enligt SoL. Samt på delegation utföra vissa hälso och sjukvårdsuppgifter enligt HSL. Tillsammans med brukaren upprätta en genomförandeplan med mål och delmål utifrån biståndsbeslut som ger brukaren ett sätt att hantera vardagliga situationer. Vi eftersträvar hög grad av brukarinflytande.

Dokumentation är en del av arbetsuppgiften och förs i Procapita. Arbetet är schemalagt och innefattar arbetstid dagtid, kväll samt helg.

Kvalifikationer

Behandlingsassistent, Stödpedagog, omvårdnadsutbildning med inriktning psykiatri/neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren prövar lämplig. Det är ett krav att du har erfarenhet från arbetsområdet.

Engagemang, god kompetens, god värdegrund och ett gott bemötande är viktiga ledord för oss. Du är flexibel utifrån verksamhetens behov, kan arbeta individuellt och i grupp. Tillsammans med andra arbeta mot gemensamma uppsatta mål, har en helhetssyn på ditt arbete. Jobbar med kundfokus där brukarens behov alltid är i centrum.

Tjänsten kräver god fysik. Våra brukare kan ha husdjur och/eller vara rökare, därför är det viktigt att du inte är allergisk.

Personlig lämplighet är av stor vikt. Du ska vara positiv och bidra till en arbetsmiljö där man mår bra, ser möjligheter och ger varandra förutsättningar att växa som medarbetare. I Vara kommun gör vi varandra bra.

Körkort är ett krav.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2021-01-15
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Önskad sysselsättningsgrad 40-100 %
Ort Vara kommun
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/138
Kontakt
  • Åsa Hedvall Enhetschef, 0512-318 48
Facklig företrädare
  • Kommunal, 0512-314 93
Publicerat 2020-07-06
Sista ansökningsdag 2020-08-02

Inapoi la locuri de munca vacante