Vara Kommun

Välkommen till oss på Varas Västra Förskola

Varas Västra förskolan ligger i Vara tätort. Vi arbetar med uppdelning 1-2 år, 3-4 år och 5 års avdelning. Nytt för i denna terminen är att vi arbetar med småbarnspedagogik.
En byggnad är renoverad under hösten och den andra ska renoveras under våren. Vårt hjärta är alla våra utrymmen, en härlig matsal med egen kokerska där barnen tar mat ifrån en buffé. På förskolan har vi tillgång till en idrottshall, röda stugan (ett aktivitetshus där barnen får använda sina estetiska sinnen så som dans, drama, teater, musik men även kunna känna lugn och ro, samt har tre stora gårdar som inbjuder till lek och rörelse.

Beskrivning

Resurs assistenten följer barnet under vistelsetiden på förskolan.


Arbetsuppgifter

Som resurs kommer du ingå i ett arbetslag med förskollärare och barnskötare och är delaktig i den pedagogiska verksamheten. Du kommer arbeta med ett barn som har behov av extra stöd i sin vardag. Som resurs är du även en viktig länk mellan barn, personal och vårdnadshavare. För att passa i detta arbete ska du ha kunskaper och erfarenheter av att arbeta med barn i behov av särskilt stöd. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst gymnasial utbildning och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med barn. Har du kunskap av eller vilja att arbete med barn i behov av särskilt stöd är det meriterande. För tjänsten som resurs behöver du ha god svenska i både tal och skrift då kontakt med vårdnadshavare och habilitering sker på svenska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Som person är du lugn, stabil och tydlig. Du har ett professionellt bemötande mot vårdnadshavare och personal samt god samarbetsförmåga.

Villkor

Intervjuer sker fortlöpande och tillträde sker enligt överenskommelse.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 210225
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Vara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/19
Kontakt
  • Mirja Lennerskog, 0512-31281
Facklig företrädare
  • Josefine Berggren, 0512-31298
  • Kommunal, 0512-314 93
Publicerat 2021-02-01
Sista ansökningsdag 2021-02-14

Tillbaka till lediga jobb