Vara kommun

Vara kommun, med cirka 16 000 invånare, ligger mitt på den bördiga västgötaslätten. Här finns det goda livet, hos oss är alla välkomna och här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden!
Vårt mod och vår inneboende styrka är en stark drivkraft i vårt arbete och för vår framgång. Vara vågar! Vi satsar på utveckling som stärker såväl kommunen som hela Skaraborg och vi investerar för kommande generationer. Vi prioriterar värdet av att arbeta utifrån uppsatta mål och visioner, personlig utveckling, kontinuerligt lärande i en god arbetsmiljö och ett tillitsbaserat ledarskap. Tillsammans gör vi varandra bra!

Beskrivning

Vara satsar för framtiden och därför söker vi nu en fastighetsförvaltare som kan förstärka vår fastighetsenheten.
Du kommer att arbeta med fastighetssyner och underhållsplanering och uthyrning av våra objekt. Du arbetar mot kommunens förvaltningar och även externa hyresvärdar.
Projekt bedrivs enligt fastställd projektmodell från behovsanalys till färdigställd och drifttagen anläggning. I Vara kommun arbetar vi med ständiga förbättringar utifrån Lean och du kommer självklart att vara en del i detta arbete.
Då tjänsten är ny finns möjlighet att påverka tjänstens utformning.

Arbetsuppgifter

Fastighetsenhetens huvudsakliga uppdrag är att vårda Vara kommuns fastighetsbestånd via underhålls- och säkerhetsåtgärder. Din huvudsakliga uppgift blir att förvalta våra fastigheter som bland annat består av förskolor, skolor, äldreboende, badhus och vårdcentrum.
Du ansvarar för fastighetssyner samt att upprätta underhållsplaner, planera, beställa, genomföra, följa upp och besiktiga underhållsarbeten och projekt. Ditt arbete kommer ske i nära samarbete med våra upphandlade entreprenörer, våra kunder, projektledare, drifttekniker samt vaktmästare och deras gemensamma arbetsledare. Du kommer också att samarbete med  kommunens egen Gata/Parkavdelning.
Du kan också komma att leda en del mindre projekt som har direkt eller indirekt anknytning till ditt uppdrag såsom olika typer av utredning/undersökningar rörande våra fastigheter
Du har ekonomiskt ansvar för investeringsbudget avseende underhåll och uppföljning av komponentavskrivningar.
Du har täta kontakter med hyresgästen i frågor rörande exempelvis önskemål om förändringar, underhålls- och hyresfrågor.
Du är ansvarig/delaktig i utvecklingsarbetet inom ditt ansvarsområde och inom fastighetsenheten. Exempelvis utveckla gränsdragningslista, ta fram underhållsstandard och checklistor. Vi ser också att du tidigt är med i våra övriga projekt med fokus på kostnadseffektivt underhåll. Du kan se fram emot ett varierande och innehållsrikt uppdrag. Tjänstens innehåll kan förändras över tid. 

Kvalifikationer

Du har relevant utbildning och gärna några års erfarenhet från fastighetsförvaltning eller liknande uppdrag. Är du certifierad fastighetsförvaltare eller har annan utbildning inom fastighetsförvaltning är det meriterande men ej krav.
Du har för uppdraget relevanta kunskaper inom exempelvis värme & sanitet, ventilation, styr och regler, rör, el, tekniska installationer, bygg, brand, lås och larm, storkök, energi, miljö och annat som hör till fastigheten.
Du har ett genuint intresse för ekonomi och fastigheter samt haft ekonomiskt ansvar med budgetering, redovisning och uppföljning.
Du har utbildning i Bas-P/U, god teknisk kunskap/förståelse, bra ordningssinne, är strukturerad och kan ta egna initiativ.
Du har lätt för att prioritera och fatta egna beslut samt planera dina arbetsuppgifter och uh-åtgärder. Du bör vara van att ha mycket på gång då du har många underhållsåtgärder och projekt igång samtidigt.
Har du erfarenhet av att arbeta med AB 04, ABT 06, AMA och AFF är detta meriterande. liksom upphandling enligt LOU.
Arbetet kräver god förmåga att arbeta självständigt och din förmåga att samarbeta är viktigt i relationen till våra entreprenörer, kunder och närmaste kollegor.
Har du erfarenhet av att arbeta med hyror och hyresavtal då du kommer att ansvara för ut-/inhyrning av lokaler.
Du har god vana av att förhandla och kan hantera datorer och officeprogram.
B-körkort är ett krav.
Du är serviceinriktad och har ett trevligt bemötande.
Har du eller har du haft en arbetsledande befattning samt arbetat inom kommunal verksamhet ser vi detta som positivt.

Övrigt

I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta inom verksamhet med barn och unga, enligt lag (2000:873), visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten kan hämtas på www.polisen.se/Service. Det tar oftast mellan 1-2 veckor att få det hemskickat.
Utdrag ur polisens belastningsregister skall kunna visas upp vid anställningstillfället.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Vara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/200
Kontakt
  • Joakim Halaby, Fastighetschef, 0512-31075
Facklig företrädare
  • Facklig företrädare, via kommunens växel, 0512-310 00
Publicerat 2019-03-14
Sista ansökningsdag 2019-04-07

Tillbaka till lediga jobb