Vara kommun

Vara kommun, med cirka 16 000 invånare, ligger mitt på den bördiga västgötaslätten. Här finns det goda livet, hos oss är alla välkomna och här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden!
Vårt mod och vår inneboende styrka är en stark drivkraft i vårt arbete och för vår framgång. Vara vågar! Vi satsar på utveckling som stärker såväl kommunen som hela Skaraborg och vi investerar för kommande generationer. Vi prioriterar värdet av att arbeta utifrån uppsatta mål och visioner, personlig utveckling, kontinuerligt lärande i en god arbetsmiljö och ett tillitsbaserat ledarskap. Tillsammans gör vi varandra bra!

Vår nuvarande bildningschef har gått vidare till nya arbetsuppgifter och vi letar efter dig som med inspiration, delaktighet och strategiskt utvecklingsfokus kan leda kommunen mot vår vision. 

Arbetsuppgifter

I förvaltningsområdet ingår förskola, grundskola och gymnasieskola, kultur- och fritidsverksamhet. Utbildnings-, kultur- och fritidsfrågorna är viktiga byggstenar i ett samhällsbyggande och Varas bildningschef tar ledarrollen i detta bygge i samverkan med medarbetare, andra kommuner, myndigheter, näringsliv och medborgare. Förvaltningen har ca 500 medarbetare och omsätter 460 miljoner kronor årligen.

Som förvaltningschef har du totalansvar för ekonomi, verksamhet, arbetsmiljö och personal inom förvaltningens ansvarsområde, utifrån de politiska målsättningarna. Förvaltningschefen är en betydelsefull länk mellan Bildningsnämnden och verksamheten. Det innebär bland annat att du ansvarar för ärendeberedningen till nämnden.

Du ingår i kommundirektörens ledningsgrupp, där du tillsammans med kollegor driver Vara kommun framåt, i riktning mot vår vision och våra politiska mål.

Din bakgrund

Vi söker dig med goda ledaregenskaper samt erfarenhet från utbildningsområdet och gärna även kultur- och fritidsverksamheter. Har du tidigare lett andra chefer ser vi det som meriterande. Du har kvalificerade kunskaper inom ekonomi och verksamhetsstyrning och är väl förtrogen med verksamheternas välfärdsuppdrag, kombinerat med erfarenhet av hur en politiskt styrd organisation fungerar. Vi utgår ifrån att du har relevant akademisk utbildning och gärna någon ledarutbildning med dig i bagaget.

Med ett coachande och tillitsfullt ledarskap som grund leder du utifrån mål, resultat och en etisk kompass. Ditt ledarskap baseras på kommunikation och dialog, där strategiska frågor kan drivas till resultat för våra invånare. Som person är du strukturerad och har god analytisk och kommunikativ förmåga. Med stor känsla för etik och personlig integritet skapar du hållbara och tillitsfulla relationer.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vara kommuns ledningsfilosofi innebär att vi arbetar coachande och tillitsfullt, med dialogen och delaktigheten som verktyg. Vi arbetar intensivt med etik i ledarskap och medarbetarskap, bland annat genom vår etiska kompass. Våra ledord är Välkomnande, Kreativa, Hållbara och Helhetstänkande. Du välkomnas till ett ledningsteam där vi arbetar med tillitsfulla relationer, utvecklingskraft och viljan till att göra varandra bra.

Välkommen med din ansökan senast den 8 november. Du lämnar din ansökan via ansökningsformuläret här.

I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Career. För ytterligare information kring tjänsten kontakta Pia Strandh på 073-340 92 13 eller pia.strandh@cordovan.se.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vara kommmun
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/184
Kontakt
  • Pia Strandh, Senior rekryteringskonsult, 073-340 92 13
  • Anna Cederqvist, Kommundirektör, 0512-318 33
Publicerat 2020-10-15
Sista ansökningsdag 2020-11-08

Tillbaka till lediga jobb