Vara konserthus

Är scenkonst i alla former och programplanering din melodi? Vara Konserthus söker en produktionschef.

 

Vi på Vara Konserthus brinner för samtida scenkonst med hög kvalitet och stor variation. Hos oss kan publiken se och uppleva dans, teater, cirkus och musik i många genrer. Med ett bultande hjärta för scenkonst presenterar vi nästan 200 konserter och föreställningar varje år. Utöver det arrangerar vi även flertalet konferenser, event och möten, ofta med kulturella inslag.

Vill du vara med och skapa upplevelser som vidgar vyer och känns i magen?
Sök då tjänsten som Produktionschef på Vara Konserthus.

Konserthuset invigdes 2003 och varje år presenterar vi nästan 200 konserter och föreställningar för 70 000 besökare. Symfonier som ger gåshud, jazz som skapar pirr i magen, stand-up som orsakar gapskratt och teater som ger en tår i ögonvrån. Vi är helt övertygade om att vardagsnära kultur gör att Vara med omnejd blir en trevligare plats att besöka, leva och verka i.

Vara Konserthus har fått i uppdrag från Vara kommun att se till att alla som bor här, oavsett ålder, har möjlighet att ta del av kulturella upplevelser inom alla scenkonstområden. Vi har även i uppdrag att samarbeta med det lokala kulturlivet, skolan och föreningslivet för att stärka kulturens roll i Vara med omnejd. Från Västra Götalandsregionen har vi också ett uppdrag - att bli en nod för konstnärlig utveckling i regionen och att långsiktigt fokusera på musik, dans samt barn och unga. Det innebär bland annat att vi ansvarar för att utveckla storbandsmusiken genom vårt eget, välrenommerade storband, Bohuslän Big Band, och säkrar genrens framtid genom ungdomsstorbandet Next Generation Big Band. Förutom konserter och föreställningar arrangerar vi varje år närmare 200 konferenser och event med sammanlagt över 10 000 besökare.

I november 2019 invigdes konserthusets nya scen, Sparbanken Blackbox. Blackboxen med dess tekniska utrustning, flexibilitet och fina akustik passar perfekt för både traditionell scenkonst och nya konstformer så som nycirkus. Den ger även helt nya möjligheter att arrangera dinnershows och konserter med stående publik.

Vara Konserthus är ett kommunägt aktiebolag och drivs med stöd av Vara kommun och Västra Götalandsregionen.

 

Arbetsuppgifter

Våra kärnvärden är – med hjärtat, för hjärnan, i magen! Som Produktionschef har du ansvaret för att fortsätta vår framgångsrika resa genom att forma vårt gedigna scenkonstprogram med bredd och spets så att de engagerar och berör.

I uppdraget ingår att leda och utveckla det engagerade team med producenter och tekniker, med erfarenhet från olika scenkonstområden, som arbetar med programläggningen i Vara Konserthus. Produktionschefen ingår i ledningsgruppen för Vara Konserthus som leds av VD & Konserthuschef.

Som produktionschef driver du utvecklingen av ett relevant och angeläget program inom samtliga scenkonstområden på Vara Konserthus samt stöttar orkesterchefen i programläggningen för Bohuslän Big Band. Med en tydlig strategi och med en hållbar ekonomi ansvarar du för att uppfylla de ambitiösa uppdrag konserthuset har från kommun och region samtidigt som ett bredare underhållningsprogram ska ha sin plats och ge ett viktigt bidrag till egenfinansieringen av verksamheten.

 

Kvalifikationer

  • Erfarenhet av en liknande ledande roll inom scenkonst- och kulturlivet i Sverige och internationellt. God kännedom och förståelse för scenkonst i alla dess former
  • Brett kontaktnätverk inom scenkonstvärlden.
  • Det är ett plus om du har erfarenhet av digital förmedling av scenkonst.
  • Det är också meriterande om du tidigare arbetat i anslagsfinansierad och politiskt styrd verksamhet som samtidigt ska möta kommersiella krav avseende självfinansiering.
  • Det är en tillgång om du har god kunskap om branschens villkor som avtalsskrivning och upphovsrätt.

 

Som person är du genuint intresserad av och orienterad om vad som sker inom hela kulturlivet. Vara Konserthus har en stark förankring såväl lokalt som regionalt. Det ställs därför mycket höga krav på din sociala och kommunikativa förmåga att möta våra besökare likväl som att verka tillsammans med artister och utövare. För att lyckas krävs att du är visionär, kreativ och strategisk, och att du kan omsätta detta på ett sätt som skapar delaktighet och förankring tillsammans med dina medarbetare. I grunden har du en relevant akademisk examen. Du behärskar såväl det svenska som det engelska språket i tal och skrift. 

Hos oss får du jobba i en mycket kreativ miljö, i en organisation som befinner sig i ständig utveckling och med en unik position i sin bransch och med ett starkt varumärke att bedriva scenkonstverksamhet i landsbygd.

Vill du veta mer om Vara Konserthus? Kika in på www.varakonserthus.se

___

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/218
Kontakt
  • Petra Kloo, 073-280 79 16
Publicerat 2020-11-24
Sista ansökningsdag 2020-12-30

Tillbaka till lediga jobb