Vara Kommun

Välkommen till oss på Varas Västra Förskola

Beskrivning

Varas Västra förskolan ligger i Vara tätort. Vi arbetar med uppdelning 1-2 år, 3-4 år och 5 års avdelning. Nytt för i denna terminen är att vi arbetar med småbarnspedagogik.
En byggnad är renoverad under hösten och den andra ska renoveras nu under våren. Vårt hjärta är alla våra utrymmen, en härlig matsal med egen kokerska där barnen tar mat ifrån en buffé. På förskolan har vi tillgång till en idrottshall, röda stugan (ett aktivitetshus där barnen får använda sina estetiska sinnen så som dans, drama, teater, musik men även kunna känna lugn och ro, samt har tre stora gårdar som inbjuder till lek och rörelse.

Hos oss är vi ett gott gäng som ser stora möjligheter och har roligt tillsammans. Vi ser vikten av att skapa lugn och ro för barn och pedagoger.
Under detta läsåret arbetar vi med bokprojektet som vi har valt att kalla: "Mitt magiska språk år". Vi tar hjälp av böckerna om Kurran skriven av Lisa Moroni. Vi vill ge barnen ett rikt språk som ger dem hjälp i det livslånga lärandet.

Vi tar tillvara på pedagogernas intressen och har på så vis skapat dansgrupper, ateljégrupper och yogagrupper. Vi ser att den personliga utvecklingen stärks när man får utföra det man brinner för.

En gång i månaden har vi utvecklingsgruppsmöten, förskollärarmöten samt barnskötarmöten där vi diskuterar aktuella frågeställningar och tar del av forskning. Det kollegiala lärandet är en viktig del i vårt arbetet för att driva verksamheten framåt.

Vi kan alltså erbjuda dig varierande och utvecklande arbetsuppgifter där det finns stora möjligheter att utvecklas i organisationen.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta för en utvecklande och lärande förskoleverksamhet. Du har både förmåga och mod att utmana dina kollegor i arbetet med barnen.

Arbetet tillsammans med barnen sker genom ett projektinriktat arbetssätt där barnens initiativ och intressen ligger till grund. Vi använder pedagogisk dokumentation som ett verktyg för att synliggöra barnens lärprocesser och ligger till grund för förskolans systematiska kvalitetsarbete.
För att delge föräldrarna barns utveckling, använder vi den digitala plattformen Unikum.

Du ansvarar för att gruppen arbetar mot uppställda mål för att driva förskolans pedagogiska verksamhet och undervisning framåt. Du ska vara involverad i förskolans kvalitetsarbete. Du ska kunna förbereda och genomföra utvecklingssamtal samt bistå med din kunskap inom detta område till dina kollegor. Du ska delta i verksamhetens samtliga delar såväl inomhus som utomhus. Du ska kunna arbeta med barn i alla åldrar samt vara flexibel.

Kvalifikationer

Förskollärarexamen alternativt lärare för yngre åldrar med inriktning förskola/fritidshem.
Erfarenhet är meriterande.

Vi vill att du är flexibel och har samarbetsförmåga, både vad gäller personal och föräldrar. Du skall också ha förmåga att utveckla arbetet utifrån uppdraget (läroplan och skolplan).

Övrig information till sökande

Vi vill att du:

* har förskollärarutbildning samt legitimation

* har stor egen drivkraft med förmågan att se möjligheter

* är väl förtrogen med vårt styrdokument

* är förtrogen med det systematiskt kvalitetsarbete

* har en stark tro till det kompetenta barnet

* ska vara genuint intresse av att arbeta i en verksamhet som har barnets bästa i fokus

* har ett professionellt bemötande och förhållningssätt mot barn, kollegor och vårdnadshavare

* har förmåga att kunna kommunicera styrdokument, verksamhetsmål och arbetssätt på ett konkret och begripligt sätt gentemot kollegor och vårdnadshavare.

* Ange löneanspråk i din ansökanAnställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 210809
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/79
Kontakt
  • Mirja Lennerskog, 0512-31281
Facklig företrädare
  • Josefine Berggren, 0512-31298
  • Lärarförbundet, via kommunens växel, 0512-310 00
Publicerat 2021-04-19
Sista ansökningsdag 2021-05-10

Tillbaka till lediga jobb