Socialförvaltningen

Beskrivning

Bemanningsenheten i Vara kommun söker dig som vill arbeta som timanställd inom äldreomsorgen (ÄO) och/eller omsorgen kring personer med funktionsnedsättning (OF). När du skickar in din ansökan kommer du att få prioritera vilket/vilka av ovanstående områden som du vill arbeta inom. 

Som timvikarie ska du med kort varsel kunna ta arbete på olika arbetsplatser. Du ska vikariera för ordinarie personal vid akut såväl som planerad frånvaro.

Arbetsuppgifter

Som timvikarie inom socialförvaltningen kan vi erbjuda dig ett omväxlande och roligt arbete tillsammans med brukare och kollegor. Arbetet innebär att ge omvårdnad, social omsorg och service till våra brukare. Vi vill att våra brukare ska känna ett meningsfullt liv där de är delaktiga i sin egen vardag. I dina arbetsuppgifter ingår även att dokumentera samt att utföra hälso- och sjukvårdande insatser på delegation från sjuksköterska.

Kvalifikationer

 • Utbildning från vård- och omsorg, barn- och fritid och/eller erfarenhet är bra men det är din personlighet och vilja som är viktig.
 • Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom området.
 • Flera verksamheter kräver att du har B-körkort.
 • Du som söker ska ha fyllt 18 år
 • Mycket god förmåga att läsa, skriva, förstå och tala svenska. 
 • Datavana och/eller vana vid smartphone.
 • Utdrag från polisens belastningsregister. Typ av utdrag: "Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret"https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/
 • Tillgång till BankID.

Som person är du ansvarsfull, flexibel och kan ta egna initiativ. Det är även viktigt att du har ett respektfullt bemötande. En stor del av dina arbetsuppgifter handlar om att kommunicera och dokumentera, därför krävs mycket goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Övrig information till sökande

Bemanningsenheten ser kontinuerligt över behovet av timavlönade inom de olika verksamheterna och kommer att kontakta dig om du motsvarar det behov som finns.

Vara kommun använder BeSched, ett IT-baserat bokningssystem. Bokningar av arbetspass skickas ut via SMS. Du som timvikarie styr själv via en personlig kalender i BeSched vilka dagar och tider som du är intresserad av att arbeta. Du måste därför ha en mobiltelefon och tillgång till dator för att vi skall kunna erbjuda dig arbete.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 10 dagar)
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad Timanställning
Ort Vara kommun
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/98
Kontakt
 • Jessica Larsson, Personaladministratör (ÄO), 0512-310 08
 • Marita Wilhelmsson, Personaladministratör (OF), 0512-310 57
Facklig företrädare
 • Facklig företrädare, via kommunens växel, 0512-310 00
Publicerat 2021-05-04
Sista ansökningsdag 2021-09-30

Tillbaka till lediga jobb