Bildningsförvaltningen, Nästegårdsskolan

Vill Du arbeta på en skola som ser det stora i det lilla? På Nästegårdsskolan i Kvänum har vi förmånen att få följa eleverna från förskoleklass och hela vägen upp till och med årskurs 9. Med en tvåparallellig skola blir alla elever sedda och vi kan ge dem goda förutsättningar och möjligheter att utveckla sina kunskaper och färdigheter. Hos oss arbetar vi i arbetslag med mycket hög andel behöriga lärare som är engagerade, vågar och verkligen vill!

Nästegårdsskolan är en f-9 skola med fritidsverksamhet, lokaliserad i Kvänum i Vara kommun. Här finns närheten till det lilla samhället, bibliotek och bad. Vi är sammanlagt närmare 60-tal anställda som arbetar med våra 420 elever. Vi arbetar utifrån visionen "en skola för trygghet och trivsel" - ett förhållningssätt som innebär ett arbete med eleverna i fokus.

 

ARBETSUPPGIFTER

I din roll som studie- och yrkesvägledare ansvarar du för att vägleda personer inför framtida studie- och yrkesval. Du kommer att genomföra samtal av vägledande och motiverande karaktär både individuellt och i grupp. Du ansvarar också för informationen inför kommande studie- och yrkesval och samverkar med kommunens övriga studie- och yrkesvägledare för att utveckla kommunens arbete med Studie- och yrkesvägledning.

Du kommer även att utgöra ett stöd i pedagogers studie- och yrkesorienterade insatser samt skapa och upprätthålla kontakter med instanser utanför skolan.

I din roll så kommer du även att:

- Samarbeta med andra aktörer för att hjälpa och stödja individer på sin väg framåt

- Samordna PRAO-verksamheten på enheten (tillsammans med kommunens samverkansgrupp)

- Vara en naturlig och värdefull del i elevhälsoteamet och dess arbete på enheten

- Bidra till en positiv utveckling av studie- och yrkesvägledningen i Vara Kommun

 

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarexamen men välkomnar också sökande som kommer att ta examen inom kort.

Du bör vara öppen och välkomnande i mötet med andra. Ha god förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Valkompetens, utveckling och samarbete är nyckelord i ditt arbete. Det krävs att du är självgående och kan strukturera, planera och prioritera dina uppgifter.

Du är en person med självinsikt och samarbetsförmåga. Du har förmåga och engagemang att motivera och stödja individer på deras väg mot väl underbyggda val.

 

Villkor
Tillsvidareanställning med 50% sysselsättningsgrad. 

Tillträde 2020-08-11 eller vid överenskommelse. Urval- och intervjuarbete kan komma att ske löpande så sök redan idag och senast 25 maj!
Vi ser fram emot din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2021-08-11
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Kvänum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/108
Kontakt
  • Annica Berg Svensson, 051231798
Facklig företrädare
  • Magnus Andersson, Lärarnas Riksförbund, 0512-316 02
Publicerat 2021-05-04
Sista ansökningsdag 2021-05-25

Tillbaka till lediga jobb