Vara Konserthus AB

Är du Bohuslän Big Bands nya kontrabasist?  

Bohuslän Big Band är en samtida orkester som både värnar och utmanar storbandsgenren. Orädda och utforskande ger vi oss in i samarbeten med bredd och stor variation, för en publik som består av såväl stora som små. Vi söker nu en kontrabasist. Är det du? 

 

Om arbetsplatsen 

Sedan 2004 är Bohuslän Big Band knutet till Vara Konserthus verksamhet. Vi finansieras av Västra Götalandsregionen och uppdraget består i att utveckla och sprida storbandsmusiken till regionens invånare, samt ett konstnärligt ledande storband nationellt och internationellt. Bohuslän Big Band arbetar ständigt för konstnärlig utveckling genom samarbeten med svenska och utländska artister. Samtidigt är mångfald, jämställdhet och barn & unga prioriterade områden.  

Bohuslän Big Band är ett professionellt storband med hemvist i Västra Götaland, som turnerar flitigt såväl i regionen som nationellt och internationellt. Bohuslän Big Band samarbetar regelbundet med namnkunniga nationella och internationella jazzmusiker, arrangörer och kompositörer så som Maria Schneider, Vince Mendoza, Joe Lovano, Danilo Peréz, Carla Bley, John Beasley, Nils Landgren och folkkära artister så som Jill Johnson, The Mamas, Samuel Ljungblahd och många fler.  

Vi har även en omfattande verksamhet riktad mot barn och unga, med barnföreställningar på turné och med samarbeten med kulturskolor, musikgymnasier och musikhögskolor. Ungdomsstorbandet Next Generation Big Band är en del av orkesterns verksamhet genom vårt mentorskapsprogram. 

 

Arbetsuppgifter  

I arbetsuppgifterna ingår att repetera, turnera med ett stort antal produktioner per år samt medverka vid såväl skivinspelningar som vid radio- och tv-sändningar. Som musiker i Bohuslän Big Band arbetar du med ungdomsstorbandet Next Generation Big Band och andra aktiviteter inriktade mot barn och unga. Dessutom ingår gemensamma aktiviteter och möte med övrig personal inom verksamheten.  

 

Kvalifikationer  

Vi söker dig som har erfarenhet av kontrabasspel i större jazzensemble och/eller storband. Du bör även kunna spela elbas och vara väl förtrogen med att spela improviserade solon. Som person är du nyfiken, öppen och driven av att utvecklas musikaliskt samt intresserad av att arbeta med/spela för barn och unga. Det är meriterande om du har erfarenhet av att skriva arrangemang och komponerar egen musik.  

 

Anställningsfakta  

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Tjänsten är placerad på Pedagogen Park i Mölndal. Arbetsgivare är Vara Konserthus AB. Tillträde enligt överenskommelse.  

 

Efter vi har fått din ansökan skickar vi en länk till det material som vi vill att du spelar in och skickar till oss senast 2023-02-24 kl. 12.00. OBS! Materialet är tillgängligt från 2023-01-23 kl. 9.00. Därefter fortsätter rekryteringsprocessen med fler moment med liveprovspelning på plats i Mölndal efter personlig kallelse.  

Sista ansökningsdag är 2023-02-03.  

 

Vill du veta mer?  

Eric Brandström Arellano, orkesterchef +46 (0)76-104 90 28, eric@bohuslanbigband.com  

 

Fackliga företrädare  

Joakim Rolandson, + 46 (0)70-829 31 71, joakim@bohuslanbigband.com 

Jan Eliasson, +46 (0)70-766 67 70, jan@bohuslanbigband.com  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/16
Kontakt
  • Eric Brandström Arellano, +46(0)76-1049028.eric@bohuslanbigband.com
Publicerat 2023-01-16
Sista ansökningsdag 2023-02-03

Tillbaka till lediga jobb